Резултати од лотаијата Пауербол - 5 декември 2023 03:59:00 UTC

18
19
27
28
45
9
Проценет џекпот: 412.000.000 US$
Tier Натпревар
Х
+
Х
Добитници Исплата по добитник
Награда#1 I Натпревар
Х
Х
:
5+ 1
Добитници:   0 Исплата по добитник:   0,00 US$
Награда#2 II Натпревар
Х
Х
:
5+ 0
Добитници:   1 Исплата по добитник:   1.000.000,00 US$
Награда#3 III Натпревар
Х
Х
:
4+ 1
Добитници:   18 Исплата по добитник:   50.000,00 US$
Награда#4 IV Натпревар
Х
Х
:
4+ 0
Добитници:   280 Исплата по добитник:   100,00 US$
Награда#5 V Натпревар
Х
Х
:
3+ 1
Добитници:   1.114 Исплата по добитник:   100,00 US$
Награда#6 VI Натпревар
Х
Х
:
3+ 0
Добитници:   19.174 Исплата по добитник:   7,00 US$
Награда#7 VII Натпревар
Х
Х
:
2+ 1
Добитници:   16.058 Исплата по добитник:   7,00 US$
Награда#8 VIII Натпревар
Х
Х
:
1+ 1
Добитници:   113.828 Исплата по добитник:   4,00 US$
Награда#9 IX Натпревар
Х
Х
:
0+ 1
Добитници:   251.471 Исплата по добитник:   4,00 US$
Вкупна сума: Вкупно добитници:   401.944 :   3.747.220,00 US$

Проверете ги резултатите од најпопуларната лотарија во светот. Ако ги имате одбрано точните броеви тогаш сте милионер! Исто така овде ги имате и архивираните резултати од извлекувањата па може да проверете кои броеви се најчесто извлекувани.

Џекпотот на Пауербол и зголемувања на сумата

Пауербол им дава можност на играчите да ги освојат најголемите џекпоти некогаш видено во светот на лотаријата.Минималниот џекпот во Пауербол изнесува 40,000,000 долари! Се уште можноста да се освои неверојатниот џекпот е причината зошто за Пауербол редовно се зборува по медиумите.Најголемата сума во Пауербол надминала над 1,500,000,000 долари!

Премии во Пауербол и добитници

Постојат 9 наградни нивоа во Пауербол. Стотици илјади играчи стануваат добитници после секое извлекување. Можете да ги проверете информациите за добитниците и нивоата на награди во табелата погоре.

Најчесто извлекувани броеви во Пауербол

Спремате стратегија за да играте Пауербол?
Некои играчи си користат свои броеви, други ги користат најчесто извлеченеите броеви за да го пополнат тикетот.Ова се жешките броеви во Пауербол: 8, 26, 22, 23, и 36.
Броевите 15, 51, 37, 47, 12, 4, и 24 се најретко извлечени броеви.